Home > Gadgets > Dumpautomaat voor je oude gsm’s

Dumpautomaat voor je oude gsm’s

Soms worden er acties gevoerd om oude toestellen te recycleren. Je krijgt dan, in ruil voor het toestel, korting op de aankoop van een nieuwe. Afhankelijk van hoe oud het toestel is, hoeveel het in de eerste plaats gekocht heeft en als hij nog werkt krijg je een bepaald bedrag.

Maar wat zou je ervan denken om altijd van zo’n promotie te kunnen genieten? Op het CES2012 werd een geniale automaat voorgesteld, de EcoATM. Via dit toestel kan je je oude of overtolle gsm(s) dumpen en er direct geld voor krijgen.

De EcoATM bepaalt op basis van het model en de fotos die hij maakt, de waarde van het toestel. Je moet je gsm in de automaat leggen en aansluiten met één van de kabels. De EcoATM gaat dan de ouderdom, het model, de specificaties en de werking van het toestel analyseren en testen om de waarde ervan te bepalen. Indien je dan akkoord gaat met de waarde die het toestel aanbiedt, wordt je direct betaald. Bij het leveren van een oud toestel krijg je op zijn minst 1 dollar. Dit toestel werd gedemonstreerd met een iPhone 4, die bleek 221 dollar waard te zijn.

Momenteel staan er in de VS al 50 EcoATM’s en het bedrijf wil er dit jaar nog z’n 450 maken en plaatsen. Zou dit overwaaien naar Europa?

Advertenties
  1. Nog geen reacties
  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: