Home > Main > Sherlock Holmes – A Game of Shadows Review

Sherlock Holmes – A Game of Shadows Review

Gisteren is het eindelijke gelukt om af te zakken naar de Kinepolis. Een week later dan gepland heb ik eindelijk de film Sherlock Holmes – A Game of Shadows gezien. Ik was volledig weg van de eerste film die in 2009 uitkwam. Twee jaar later komt het vervolg uit.

Het is een volledig nieuw verhaal. De twee hoofdpersonages van de eerste film zijn dezelfde gebleven. Voor de rest zijn het andere acteurs. In deze film was het verhaal veel complexer. Je moet van de eerste minuut opletten om toch mee te zijn. Maar het kan evenwel geen kwaad indien je even zou afgeleid zijn. Je pikt de draad wel vlug terug op! Maar kleine details heb je dan wel gemist, die later in de film terug aanbod zullen komen.

Onze inspecteur Sherlock Holmes, die op zijn eigen manier de zaken oplost, is weer in een onderzoek verzeild geraakt en vergeet daardoor het huwelijk en de vrijgezellenavond van zijn beste (enige) vriend John Watson. Hij probeert dan het aangename aan het onaangename te koppelen en zet zijn onderzoek verder tijdens de magere vrijgezellenavond.

Wanneer Watson beslist om te trouwen, stopt hij ook om samen met Holmes onderzoeken op te lossen. Maar dat loopt niet zo’n van een leien dakje. Om de wereld te behouden van een wereldoorlog, moeten Holmes en Watson alles op alles zetten om dit te stoppen. Maar “No Pressure“.

Sherlock Holmes – A Game of Shadows is een mooie film, die zich op verschillende prachtige locaties afspeelt. Het verhaal is complex, maar toch mooi vertoond. De vechtscènes zijn soms wat moeilijk om te volgen, maar het blijft boeiend tot de laatste minuut. Er zitten heel wat komische momenten in het verhaal verwerkt!

Wat ik persoonlijk schitterend vind aan deze film(s) is de manier waarop Sherlock alles voorspelt en in zijn gedacht al eens heeft meegemaakt, vooraleer het echt gebeurd! Zeker de moeite om eens te gaan bekijken in de cinema.

Advertenties
  1. Nog geen reacties
  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: