Home > Gadgets > De 5 Trends voor CES 2012

De 5 Trends voor CES 2012

Binnen een week vindt het CES, Consumer Electronic Show, plaats in Las Vegas. Van 10 tot 13 januari mag iedereen naar daar afzakken voor de grootste beurs ter wereld voor consumenten technologie. Er zullen verschillende sprekers aanwezig zijn om iedereen te informeren voor de trends van 2012.

Ik ga jullie nu de 5 trends voor het CES van 2012 meegeven.

1. OLED

OLED, staat voor Organic Light Emitting Diode, zorgt voor meer levendigere kleuren, vluggere responstijd en een kleine voetafdruk in vergelijking met de LCD/LED TV’s. Deze technologie moet nog gelanceerd worden op de televisiemarkt. Een ideale gelegenheid om dit op CES 2012 te lanceren. LG zal waarschijnlijk de eerste zijn die zo’n televisie gaat lanceren. Ze hebbe nu al aangekondigd dat ze werelds grootste OLED HDTV zullen voorstellen.

2. Ultrabooks

Ultrabooks zijn laptops met een fijn design, solide materiaal en een langere levensduur van de batterij. Intel heeft het concept in mei gelanceerd en sedert dien zijn er al enkele Ultrabooks uitgekomen. Maar er zullen waarschijnlijk nog heel wat concurrenten van de MacBook Air worden voorgesteld op het CES. CEO van Intel zal dinsdag op het CES een presentatie geven over de toekomstige Ivy Brigde Core Processor. De toekomstige processors voor de Ultrabooks.

3. Quad-Core smartphones

Ik had al iets geschreven over geruchten van Samsung voor een supersmartphone. Op het CES gaan we hier waarschijnlijk meer uitleg over krijgen. Smartphones die een Quad-Core processor bevatten. De eerste quad-core smartphones mogen we verwachten in het eerste kwartaal van 2012.

4. 4K

4K is het type display resolutie dat 4 keer de pixel dichtheid heeft van de 1080p HDTV’s, die momenteel de beste TV’s zijn. Het is nog maar enkele jaren goed geïntegreerd en al opnieuw is er een betere opkomst.

5. Ice Cream Sandwich

Als laatste, maar zeker niet als minste hebben we het laatste-nieuwe besturingssysteem van Google, Android 4.0 Ice Cream Sandwich. CES zal zeker in het teken staan van ICS want de verschillende smartphone en tabletproducenten zullen nieuwe toestellen lanceren met ICS.

Jammer dat het zover is om te gaan, want CES lijkt me the place to be voor gadgetfreaks als mezelf! Ik zal hierover wel nog meer posten. Waarschijnlijk na CES 2012!

Advertenties
  1. Nog geen reacties
  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: