Home > Media > Google Currents in België

Google Currents in België

Onlangs lanceerde Google een nieuw product, Google Currents. Currents een nieuwsmagazine app die de concurrentie aan moet gaan met Flipboard.  In tegenstelling tot Flipboard is Currents niet enkel beschikbaar voor Iphone en Ipad  maar ook voor Android toestellen.
Voorlopig is de app enkel in de VS te verkrijgen via de Marketplaces. Maar eigenaars van een Android toestel kunne nu al gebruik maken van Currents. Op het forum van XDA developers circuleert de app al buiten de Android Market.

De reden waarom de app voorlopig enkel in de VS beschikbaar is, is dat er momenteel enkel Engelstalige bronnen kunnen geraadpleegd worden. Maar dit kan omzeild worden door je eigen feeds in te geven.

De content van de feeds wordt als eenvoudig magazine weergegeven maar uitgevers hebben via  de mogelijkheid zelf een magazine samen te stellen op basis van hun on-line content- en multimediafeeds. Daarvoor heeft Google een on-line applicatie ontwikkeld: Google Currents Producer.Daarbij kan de look en feel aangepast worden. Het is zelfs mogelijk artikels uit een feed te verwijderen of aan te passen enkel voor het Currents magazine. De producer werkt enkel in de Chrome browser.

Advertenties
  1. Nog geen reacties
  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: